16.7.15

Vlaga je smrt za pumpu


Svaki put kada dođe leto i krenu vrućine, stara me muka mori: gde držati pumpu?
Iako je ona dizajnirana tako da izdrži većinu svakodnevnih situacija, ipak je potrebno obratiti pažnju na uslove u kojima bi trebalo nesmetano da radi.


Pumpa teži oko 100gr i, iako se to ne čini mnogo, zakačena o tanku letnju odeću, može biti teret. Neki korisnici je nose u sportskoj torbici oko struka, u džepu ili "uštinutu" za džep pantalona/suknje, o pojasui sl. Kada su žene u pitanju, situacija postaje komplikovanija kada treba obući haljinu. Mislim da treba nositi pumpu gde je najzgodnije, a ne gde se najmanje vidi. Neko se snalazi, pa šije sam torbice ili nabavi posebne meke pojaseve za pumpu sa čičak-trakom.

Žene koje nose pumpu zakačenu za grudnjak mnogo rizikuju, jer je tu koncentracija toplote, vlage i znoja veoma izražena. Takođe, pumpa je izložena i direktnoj toploti sunca, koja lako dopire kroz tanku odeću, skoro isto kao na plaži. Ove dve opcije su najčešće pogubne za pumpu.

Kad smo već kod vlage i toplote, savet je da ne držite pumpu u kupatilu tokom kupanja ili tuširanja.

Kada se približi termin letovanja, neki korisnici se privremeno vraćaju na terapiju insulinskim penovima, što može biti jedno od rešenja. Drugi nose pumpu bez ikakvih problema, samo vode računa da budu u hladu i da se ne zalete u vodu zajedno sa njom :)
Nikad nisam skidala pumpu tokom godišnjih odmora. Lakše mi je da manipulišem potrebnim dozama. To joj i jeste osnovna namena :)

P.S. Ako skidate pumpu zbog letovanja, vratite sve bazale na nulu i ostavite bateriju, tj. pumpu uključenu. Ne koristite opciju "suspend". Naravno, uvek imajte zabeležene poslednje bazale, kako biste mogli ponovo da ih unesete.

No comments:

Post a Comment